Tuintafeltjes, welke soorten zijn er eigenlijk?

Tuintafeltjes, welke soorten zijn er eigenlijk?

Indien je op zoek bent naar tuintafeltjes zijn er verschillende soorten en materialen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er ronde tuintafels, vierkante tuintafels, ovale tuintafels en zijn er ook diverse soorten materialen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Een tuintafeltje kun je eenvoudig gebruiken met meerdere tuinstoelen om lekker te kunnen genieten van uw eigen tuin. Hieronder volgen 3 verschillende materialen waarvan de tuintafeltjes gemaakt kunnen zijn.

Aluminium tuintafeltjes

Eén van de meeste voorkomende tuintafeltjes zijn aluminium tuintafeltjes. Deze tuintafeltjes zijn vaak relatief goedkoop en zijn eenvoudig te onderhouden. Ook gaan deze soort tuintafels lang mee en zijn ze goed bestand tegen weersinvloeden. Wilt u zeker zijn dat de aluminium tuintafels erg lang meegaan dan kunt u overwegen om de tuintafels af te dekken met een afdekhoes. Hierdoor gaan de tuintafeltjes nog langer mee en is de kans kleiner dat ze beginnen te roesten.

Plastic tuintafeltjes

Naast de diverse soorten aluminium tuintafeltjes heeft u ook de mogelijkheid om een plastic tuintafel aan te schaffen. In vergelijking met aluminium tuintafels, zijn plastic tuintafels iets gevoeliger voor weersinvloeden. Met name gekleurde plastic tuintafels kunnen verkleuren bij langdurige blootstelling aan de zon. Het is verstandig om hier rekening mee te houden. Een oplossing hiervoor is simpelweg het aanschaffen van een witte plastic tuintafel. Deze verkleurt niet en hiermee voorkomt u dus dat de tuintafel al naar enkele jaren vervangen moeten worden omdat deze verkleurd is.

Houten tuintafeltjes

Veel gebruikte tuintafels om in de tuin te plaatsen zijn tuintafels van hout. Houten tuintafels staan mooi en passen vaak goed tussen de planten zonder dat de sfeer van uw tuin verloren gaat. Indien u wilt ontbijten, lunchen of dineren aan een houten tuintafeltje, dan kan het verstandig zijn om een picknicktafel van steigerhout aan te schaffen. Dit is eigenlijk ook een soort tuintafel en dan heeft u ook meteen de benodigde zitplaatsen.