Tuinset balkon kan dat?

Tuinset balkon kan dat?

Indien u de beschikking heeft over een balkon, dan wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk gebruiken. Eén van de mogelijkheden is om weinig met uw balkon te doen en er slechts een paar planten plaatsen voor de sier. Een andere mogelijkheid is het balkon actief te betrekken bij uw woning door er een zitgedeelte van te maken. Een oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van een mooie tuinset balkon.

Drie-delige tuinset balkon

Indien u niet beschikt over een groot balkon dan kunt u gebruik maken van een minder grote tuinset.  Een 3-delige tuinset voor op het balkon kan dan wellicht een leuke optie zijn. Bij een 3-delige tuinset kunt u gebruik maken van een tuintafel en twee tuinstoelen zonder dat u te veel ruimte op uw balkon verliest. ‘s Ochtends kunt u bijvoorbeeld even heerlijk ontbijten op uw balkon, of tijdens de lunch snel even een broodje eten.

De juiste afmetingen van de tuinset

Bij een tuinset op het balkon is het erg belangrijk om te zorgen voor de juiste afmetingen van de tuinset. Indien u een te grote tuinset aanschaft met bijvoorbeeld een te grote tafel kan het gebeuren dat u weinig ruimte overhoudt op uw eigen balkon. Let daarom bij het aanschaffen erg op de afmetingen van de tuinset. Verstandig is om uw balkon even op te meten om te kunnen bepalen hoe groot de tuinset maximaal mag zijn.

Rekening houden met het weer

Indien u gebruik maakt van een tuinset op het balkon is het handig om rekening te houden met het weer. Bijvoorbeeld tuinkussens moet naar binnen worden gebracht indien het begint te regenen. Ook zijn niet alle tuinsets bestendig tegen alle soorten weer. Bijvoorbeeld houten tuinsets moeten goed onderhouden worden om te voorkomen dat deze snel zijn originele kleur verliezen door langdurige blootstelling aan de zon.