Picknicktafel steigerhout gebruiken in je eigen tuin

Picknicktafel steigerhout gebruiken in je eigen tuin

Veel mensen herkennen de authentieke steigerhouten picknicktafel. Een tafel van hout waar je ook meteen aan kunt zitten. Deze picknicktafels worden vooral gebruikt om lekker te kunnen zitten en te genieten van een gezellig middagje picknicken. Vooral bij een lange wandeltocht kan een dergelijke tafel aangenaam zijn om even rustig op adem te komen en je benen te laten uitrusten.

Picknicktafel steigerhout onderweg

De meeste picknicktafels kom je onderweg tegen. Bijvoorbeeld langs de snelweg of langs fietspaden staan verschillende houten picknicktafels. Hier worden ook veruit de meeste picknicktafels gebruikt. Bijna zelden zie je namelijk bij iemand in de tuin een picknicktafel van steigerhout staan. Indien je geen grote tuin hebt neemt een dergelijke tafel al snel veel ruimte in beslag. Dit willen de meeste mensen niet omdat ze nog meerdere mogelijkheden willen hebben om spullen kwijt te kunnen in de eigen tuin.

Design picknicktafel van steigerhout

Naast een reguliere picknicktafels zijn er ook design picknicktafels van steigerhout. Deze tafels zien er iets anders uit en door het unieke design kunnen de design picknicktafels van steigerhout ook gewoon in de tuin worden geplaatst. Nog steeds moet er afgevraagd worden of de tuin wel groot genoeg is voor het plaatsen van een design picknicktafel. Indien u beschikt over slechts een kleine tuin kan het een mogelijkheid zijn om een picknicktafel van steigerhout te plaatsen in plaats van een complete tuinset. Samen met een parasol kun je er ook meteen voor zorgen dat je de picknicktafel ook in de zomer kunt gebruiken wanneer de temperatuur wat hoger is.

Het kopen van een picknicktafel van steigerhout

Een picknicktafel van steigerhout bestaat doorgaans uit een tuintafel met 2 planken die gemonteerd zijn op zithoogte. Deze planken zijn dus eigenlijk een soort tuinbank. Bij verschillende tuinmeubelwinkels en tuincentra kun je vaak een picknicktafel kopen. Ook is het soms mogelijk om een complete picknicktafel via internet te bestellen en thuis te laten bezorgen. Let alleen wel op de eventuele verzendkosten. Het kan namelijk duur zijn om iets wat zwaar en groot is te laten verzenden.