Een tuinstoel van hout goed gebruiken

Een tuinstoel van hout goed gebruiken

Bij het inrichten van uw tuin kunt u gebruik maken van een paar houten tuinstoelen. Houten tuinstoelen zijn vaak weersbestendig en kunnen meerdere jaren meegaan. Bijvoorbeeld in de hoek of aan de zijkant van uw tuin kunt u beslissen om enkele houten tuinstoelen te plaatsen. Indien u wilt kunt u vervolgens in de tuinstoel van hout plaats nemen om een boek te lezen of om lekker te kunnen genieten van uw tuin.

Een mooie tuinstoel van hout voor op het strand

Naast uw eigen tuin is een houten tuinstoel ook een leuk idee voor op het strand. Relaxt kunt u dan bijvoorbeeld genieten van de zonsondergang. Of misschien als u een ochtendmens bent kunt u genieten van de zonopkomst. Een tuinstoel van hout kan leuk zijn op het strand. Alleen kan het lastig zijn om de houten tuinstoel op het strand te krijgen. Hier moet wel over nagedacht worden.

Het materiaal waar de houten tuinstoel van is gemaakt

Bij het kopen van een houten tuinstoel denk je vaak niet meteen aan het materiaal van de tuinstoel. Het is echter verstandig om hier wel op te letten. Een houten tuinstoel moet namelijk gemaakt zijn van duurzaam hout, indien dit niet het geval is kan het gebeuren dat de houten tuinstoelen naar enkele jaren beginnen te verrotten. Ook kunt u kijken of de houten tuinstoel het FSC keurmerk heeft voor duurzaam hout. Zo weet u dat er bij de productie van de tuinstoelen rekening is gehouden met het milieu.

Het plaatsen van een tuinstoel van hout in uw tuin

Er zijn verschillende soorten tuinstoelen. Zo heeft bijvoorbeeld de standaard houten tuinstoelen 4 poten met een zitvlak en een rugleuning, maar er zijn ook andere varianten. Indien u nog niet zeker weet of het plaatsen van een tuinstoel van hout in uw tuin een goed idee is, kunt u ook overwegen om een soort tuinbank te plaatsen met een overkapping. Op deze manier kunt u ook als het regent nog buiten in uw tuin plaatsnemen. Een beetje inspiratie hiervoor kunt u vinden in de afbeelding hiernaast.