Badkamer modern | maak een moderne badkamer

Een badkamer modern inrichten is zowel aantrekkelijk voor het oog als functioneel. Waar je vroeger nog saai ingerichte badkamers had zijn tegenwoordig de badkamers veel hipper ingericht. Van een modern ingerichte badkamer kun je een erg mooie inspirerende omgeving maken waar je goed tot rust komt.

Inspiratie voor een moderne badkamer

Wanneer je bezig gaat met een nieuwe badkamer of inspiratie zoekt hoe je een badkamer modern kunt inrichten, zijn er voldoende tips te vinden. In dit artikel vind je voorbeelden van mooie en modern ingerichte badkamers.

Jouw huidige badkamer omtoveren tot een moderne badkamer

Bij een moderne badkamer zijn details en één mooi geheel erg belangrijk. In plaats van een betegelde badkuip kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaand bad. Dit geeft direct al een heel erg moderne look. Verder kun je een open douche plaatsen in plaats van een gesloten douchecabine. Tegenwoordig zie je steeds vaker een open inloopdouche. Gesloten douchecabines en gordijnen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd.

Een moderne badkamer een nieuwe kleur geven

In een moderne badkamer past de kleur wit heel goed met gebruik van mooie materialen. Met bijvoorbeeld hout of natuursteen kun je een mooi geheel creëren. Belangrijk is om vooraf te bepalen hoe groot de badkamer is. Kleurgebruik is namelijk erg belangrijk en door bijvoorbeeld een witte kleur te gebruiken lijkt de badkamer direct een heel stuk groter.

Accessoires voor een badkamer modern

Als je de grootste dingen bepaald heb zoals een bad, douche, toilet en wastafel dan kun je de badkamer verder inrichten met mooie accessoires. Een handhoekje, vloerkleed, badkamerspiegel of een simpele, tegen vochtbestendige, plant kan het verschil maken en zorgen voor een compleet andere sfeer.

Oplossingen bij een kleine badkamer

Ook als je een kleine badkamer hebt kun je de badkamer modern maken. Vooral bij een kleine badkamer is het kleurgebruik heel erg belangrijk. Gebruik vooral frisse, lichte kleuren om de badkamer groter te laten lijken. Om ruimte te besparen is het wellicht slim om de badkamer en douche te combineren. Dit scheelt al gauw een paar vierkante meter.

De beste vloer voor een moderne badkamer

Wil je een echt moderne badkamer dan is een natuurstenen vloer het mooist. Een natuurstenen vloer geeft jouw moderne badkamer een goede en natuurlijke uitstraling. Combineer je deze vloer met een open douche en een vrijstaand bad, dan hoef je alleen nog maar een mooie wastafel te plaatsen en je hebt al een compleet ingericht moderne badkamer. Je hoeft dan alleen nog maar de details te plaatsen.

Tips bij het decoreren van een moderne badkamer

Voordat je bezig gaat is het belangrijk om een goed overzicht te maken. Denk bijvoorbeeld aan het budget en wat je graag in jouw moderne badkamer wilt plaatsen. Vervolgens kun je op het internet zoeken naar inspiratie of kun je naar verschillende sanitairwinkels om te kijken of ze je kunnen helpen met maken van jouw droombadkamer.

Badkamer modern ingericht

Bron: www.interieurdesigner.be

Moderne badkamer met inloop douche

Bron: archzine.fr

Moderne badkamer met plant

Bron: makeover.nl

Moderne badkamer met bad in vloer

Bron: www.sanitairwinkel.nl

Badkamer met vrijstaand bad

Bron: www.homease.nl

Vrijstaand bad in badkamer

Bron: www.houzz.com

Bad in badkamer

Bron: www.douche-concurrent.be

Vrijstaand bad in badkamer

Bron: www.douche-concurrent.be

Vrijstaand bad met mooie tegels

Bron: www.eigenhuisentuin.nl

Wil je meer badkamer ideeën? Lees de blog met 14 leuke badkamer ideeën.