Appartement als kantoor

Een appartement gebruiken als kantoor kan een slim idee zijn. Wanneer je als huurder een appartement als kantoor gaat gebruiken komen er wel andere regels bij kijken.

Als u als particulier een appartement huurt en vervolgens het appartement als kantoor gaat gebruiken kan het zijn dat uw rechten die bepaald zijn in de woninghuurwet komen te vervallen. Het kan zijn dat de verhuurder makkelijker de verhuur kan opzeggen. Als je een appartement als kantoor gebruikt kan het zijn dat de kosten mag aftrekken voor de belasting. Bekijk de website van de belasting om hierover meer informatie te krijgen.

Verder kunnen er ook per gemeente regels aan verbonden zijn met een appartement als kantoor te gebruiken. Mocht je veel bezoek of klanten ontvangen dan kan het zijn dat de buren hier hinder van ondervinden. Hetzelfde geldt wanneer je veel personeel hebt in jouw kantoor. Ook dit is iets waar buren hinder van kunnen vinden.

Ben je van plan om in jouw appartement alleen een bureau en computer te plaatsen zonder veel bezoek en personeel dan zal de gemeente hierover hoogstwaarschijnlijk  niet moeilijk doen. Zodra je veel klanten ontvangt en veel personeel in dienst hebt, dan is het misschien tijd om te kijken naar een bedrijfsruimte.

Hieronder zie je wat mooie voorbeelden hoe je een appartement kunt inrichten als kantoor

Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor Appartement als kantoor

Beelden: 1. topvastgoed / 2. almerezaken / 3. roomed / 4. kpbarchitecten / 5. devoortuinen / 6. riseresidence / 7. riseresidence / 8. inrichting-huis / 9. haagsetoren-wonen / 10. roomed